ZAŠTO BAŠ VI TREBA DA OTPUTUJE U MALME? Cene karata za DRAGULJ BALTIKA NIKAD JEFTINIJE, a imate štošta za videti
Malme, Foto: Prinscreen/Youtube/Allin4K

Putovanje

ZAŠTO BAŠ VI TREBA DA OTPUTUJE U MALME? Cene karata za DRAGULJ BALTIKA NIKAD JEFTINIJE, a imate štošta za videti

Malme se nalazi na Balitčkom moru i na samom jugu je Švedske

Objavljeno: 14:39h

Iako je Malme u centru pažnje zbog Evrovizije, ovaj simpatični grad na jugu Švedske trebalo bi da se nađe na vašoj listi za putovanja. Odličan je izbor za sve ljubitelje kulture, zabave i arhitekture.

Pored toga, odlična je destinacija i za one koji vole šetnje i prirodu, jer se unutar grada nalaze mnogi parkovi za piknike, ali i prelepe plaže koje ostavljaju bez daha. Ni noćni izlasci nisu na lošem glasu, pa je moguće izađi na neki od mnogih barova, klubova ili koncerata širom grada.

Treći po veličini u Švedskoj, ovaj grad odiše bogatom istorijom, i još bogatijom arhitekturom. Kad se sa tim spoji kulturna i umetnička scena, ovaj grad je pravi dragulj Skandinavije.

Ovaj prelepi grad na krajnjem jugu Švedske, a sda je i domaćin takmičenja za pesmu Evrovizije.

Malme je zbog toga poslednjih meseci postao sve popularniji, a kako je ovo treći put da upravo Malme ugosti popularno muzičko takmičenje, svi su pohrlili u ovaj grad zbog zagarantovane zabave.

Malme se nalazi na Balitčkom moru i na samom jugu je Švedske.

Međutim, Malme su popularna turistička destinacija i van Evrovizije, a za to postoje mnogi razlozi.

Glavna znamenitost je čuvena tvrđava Mamle, građevina iz 15 veka koja se uziže iznad luke i svedoči o bogatoj istoriji grada, ali i pruža prelep pogled na pejzaž Malmea.

Pored istorijskih, u Malmeu postoji i moderno arhitektonsko čudo - Turning Torso zgrada, uvijeni oblakoder koji dominira modernom arhitekturom grada.Ovaj velelepni oblakoder postao je simbol Malmea i popularna turistička atrakcija.

Međutim, i za ljubitelje umetnosti i kulture nema brige. U Malmeu se nalaze brojni muzeji i galerije, a unutar Malme Art muzeja možete videti impresivnu zbirku nordijske umetnosti. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti u ovom gradu definitivno je odlazak u Muzej odvratne hrane, rezerviran samo za one najhrabrije. O njemu više pročitajte ovde.

U samom centru grada nalazi se i šoping centar Emporia, koji važi za jedan od najvećih u celoj Skandinaviji.

Iako popularan zbog svoje veličine, ova građevina je karakteristična i zbog svoje zgrade, koja je obojena u zlatnu boju.

Kako doći do Malmea?

Ono što je posebno privlačno u putovanju u Malme je i to što postoje direktne avio-linije iz Beograda sa kompanijom WizzAir, i to najčešće za samo 30 evra u jednom pravcu.

Cena noćenja, van Evrovizije, ide od 200 evra, ali privatni smeštaj je nešto jefitniji, pa apartman možete naći od 100 evra, pa na više.

Takođe, povoljna pozicija grada može da vam znači i zobg posete drugih gradova. Malme je sa Kopenhagenom u Danskoj povezan mostom Eresund, pa tako možete obići i ovaj prelepi grad. Samo iskustvo prelaska mosta je nezaboravno, a turisti pričaju o tome kako iz određenih uglova deluje kao da most tone u Baltičko more.

Bonus video:

04:29

Krenimo na putovanje kamperom!

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.